In dezelfde periode in 2007 boekte Yahoo nog een winst van 238 miljoen dollar. Maar ondanks de slechte cijfers blijft Carol Bartz, de nieuwe baas van het bedrijf, uiterst optimistisch. “Ik trof hier bij binnenkomst een goede sfeer aan en de motivatie om de ervaring van gebruikers en adverteerders zo optimaal mogelijk te maken,” aldus Bartz in een aanvullend bericht over de kwartaalcijfers.

Niet alleen de kwartaalcijfers vielen tegen voor het internetconcern. Over het hele jaar boekte Yahoo weliswaar een winst van 424 miljoen dollar, maar in 2007 draaide het bedrijf nog een winst van 660 miljoen.  Ondanks de magere resultaten stelt Bartz dat de verkoop van het complete bedrijf of een deel daarvan een gepasseerd station is. “Ik ben niet bij Yahoo gekomen om de boel meteen te verkopen.”

 Opdelen

De zoekdeal met Microsoft is voor Bartz nog wel een optie. Ze denkt dat er verschillende opties op tafel liggen, maar wil Yahoo liever niet opdelen. Omdat het als geheel nog vele mogelijkheden heeft. Microsoftbaas Steve Ballmer zei begin dit jaar dat hij het liefst een deal wilde sluiten voordat Yahoo een nieuwe CEO zou krijgen. Ballmer en Bartz hebben al wel enige gesprekken gehad.

De CEO wil veranderingen doorvoeren, maar dan binnen de structuur van het bedrijf. “We moeten meer helderheid brengen binnen onze organisatie en een goed product neerzetten zodat gebruikers en adverteerders ons weten te vinden.”

Met de reorganisatie hoopt Bartz duidelijkheid te scheppen na de leegloop bij Yahoo van de het afgelopen jaar. Vele belangrijke managers vertrokken, en in november wierp ook topman Jerry Yang de handdoek in de ring.