De nieuwe sociale netwerksite van Yahoo krijgt de naam Mosh, zo meldt de site Techcrunch op basis van een tipgever. De nieuwe dienst moet de huidige sociale netwerksite van Yahoo, 360, gaan vervangen.

De nieuwe dienst is nu alleen voor personeel bereikbaar op mosh.yahoo.com. De Mosh-site maakt een einde aan speculaties die al sinds mei de ronde doen en die suggereren dat het internetbedrijf overnamegesprekken voert met partijen als Bebo en Facebook.

Techcrunch weet eveneens te melden dat Google ook werkt aan een eigen sociale netwerksite die de naam Socialstream heeft gekregen.

Socialstream is een project waar onder meer de Carnegie Mellon University aan meewerkt. Doel van het project is om een systeem te creëren waarmee gebruikers gegevens van diverse sociale netwerksites kunnen bekijken, delen en bewerken. Socialstream moet de informatie die gebruikers op diverse sociale netwerksites achterlaten, met elkaar bundelen om zo een beter beeld van iemand te krijgen, ongeacht op welke site ze zijn gepubliceerd.

Hoewel er nog weinig over de dienst bekend is, zou de dienst een vervanger kunnen zijn van het steeds minder populair wordende Orkut.