Dat is het gevolg van een samenwerking tussen Microsoft en Yahoo. De instant messenger-netwerken van beide bedrijven worden aan elkaar gekoppeld zodat gebruikers met één gebruikersnaam kunnen communiceren met hun contacten, emoticons kunnen uitwisselen en pc-to-pc-telefoongesprekken kunnen voeren.

Volgens Dan Rosensweig van Yahoo is de interoperabiliteit tussen beide messengers nooit eerder van de grond gekomen vanwege de complexiteit van het hele proces. "Het is extreem ingewikkeld om beide netwerken met elkaar te verbinden. We wilden het wel eerder, maar nu is het moment", aldus Rosensweig.

Voorlopig zit er nog geen samenwerking in met Google Talk of AOL instant messenger (AIM). Toch is het met Microsofts bedrijfssysteem Live Communications Server 2005 mogelijk om via MSN Messenger of Yahoo Messenger te communiceren met AIM-gebruikers. Tot nu toe was interoperabiliteit wel al mogelijk met het gebruik van alternatieve instant messagingprogramma's zoals bijvoorbeeld Trillian of Gaim.

De instant messengers van Yahoo en MSN tellen samen ongeveer 275 miljoen gebruikers. Hoe groot het gezamenlijke marktaandeel van Yahoo Messenger en MSN Messenger wereldwijd is, wilde Rosensweig van Yahoo niet zeggen.