Het zoeken door tekst op internet heeft zijn hoogtepunt bereikt, vertelt analist Phil Leigh van Inside Digital Media in The NewYork Times. "Over tien jaar zoekt iedereen naar podcasts." Yahoo schat dat er op dit moment wereldwijd vijf miljoen mensen zijn die naar podcasts luisteren.

Het is overigens niet de eerste zoekmachine voor podcasts. Bekend zijn nu al onder meer podcast.net en odeo.com. Yahoo is wel de eerste grote zoekmachine met een speciale zoekdienst voor podcasts. Naar verwachting zal Google snel met een soortgelijke zoekfunctie volgen.

Zoekmachines proberen op allerlei manieren hun zoekfuncties uit te breiden om gebruikers aan te trekken en vast te houden. Hiermee hopen ze hun advertentie-inkomsten te verhogen.

Overigens is de nieuwe zoekmachine niet alleen op Amerikaanse gebruikers gericht. Wie bijvoorbeeld zoekt op 'Donner', vindt inderdaad als eerste resultaat de podcast van onze minister van Justitie. Voor optimaal gebruik van de zoekmachine is een Yahoo-account wel aan te raden.