Dit maakte Yahoo bekend tijdens de presentatie van de cijfers van het derde kwartaal. Dit kwartaal haalde het bedrijf 54,3 miljoen dollar (41 miljoen euro) binnen, een daling van 64 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar toen Yahoo nog 151 miljoen dollar (117 miljoen euro) op de rekening zag binnenkomen.

Het bedrijf wijt dit aan de onstabiele economische situatie en verminderde vraag naar advertenties. Om het vege lijf te redden, start Yahoo met een bezuinigingsplan van 400 miljoen dollar (311 miljoen euro). De groep ontslagenen van 1500 groot vormt de grootste bezuiniging voor het bedrijf. De verwachting is dat deze mensen aan in het begin van volgend jaar op zoek kunnen gaan naar een nieuwe functie.

Advertentiedeal onzeker

De aandelen van Yahoo schommelen ergens onderin de aandelenmarkt. Een aantal weken terug was een aandeel van de zoekgigant slechts 11,37 dollar waard, het laagste sinds 2003. Een oprisping van Microsoftbaas Ballmer afgelopen week deed het aandeel weer enigszins stijgen toen hij weer een mogelijke overname suggereerde. Maar die optie werd meteen door Microsoft ontkend.

De dalende inkomsten bij zoekmachine Yahoo lijken alleen nog te keren bij een partnerschap of overname door bijvoorbeeld een Microsoft. Zeker nu een advertentiedeal met rivaal Google lijkt te stranden.