De overname is vrijdag door beide partijen op officiële weblogs aangekondigd. Del.icio.us is een zogeheten social bookmarking-site. Op de site kunnen gebruikers links verzamelen naar favoriete pagina's en artikelen. Deze verzameling kunnen zij ook delen met anderen.

Del.icio.us is een klein bedrijf met negen werknemers. Del.icio.us wordt gezien als een zogeheten Web 2.0-bedrijf. Het is opgericht na de dotcom-crisis van 2000 en 2001.

In maart van dit jaar nam Yahoo al de site Flickr over, ook een Web 2.0-bedrijf. Flickr is een site waar gebruikers foto's kunnen plaatsen en delen met anderen. Zowel Flickr als Del.icio.us maken gebruik van tagging, sleutelwoorden die aan links of foto's gekoppeld kunnen worden en die het delen makkelijker maken.

Volgens Jeremy Zawodny van Yahoo zal het team van Del.icio.us nauw gaan samenwerken met Flickr. 'We zullen de manier waarop mensen internet ontdekken, onthouden en met elkaar delen verbeteren waarbij de nadruk ligt op de kracht van de community', verklaart Del.icio.us-directeur en oprichter Joshua Schachter.

Lees meer over Del.icio.us in de Del.icio.us-bijlage.