Hoeveel geld er met de overname is gemoeid maken de twee partijen niet bekend, zo meldt persbureau Associated Press. Er werken drie mensen bij Konfabulator.

Konfabulator is bekend geworden door de mini-programma's (widgets geheten) die computergebruikers op hun bureaublad kunnen zetten om bijvoorbeeld het laatste weerbericht te bekijken of aandelenprijzen te volgen. Het openen van een browser is daardoor niet langer nodig.

Konfabulator moedigt ontwikkelaars aan om een eigen widget te ontwerpen. Dat gebeurt op grote schaal. Zo zijn er widgets waarmee je de laatste lottotrekking op je scherm krijgt en widgets die bijhouden hoelang je nog toe kunt met de batterij van je laptop.

Konfabulator introduceerde de widgets in 2002 voor de Apple. Hoewel ook Windows-gebruikers inmiddels widgets op hun bureaublad kunnen zetten, lijkt de techniek nog altijd het populairst onder Mac-gebruikers. Apple vond het concept zo goed dat het een widgets dashboard in Mac OS X heeft opgenomen.

Yahoo is van plan om de Konfabulator-software gratis weg te gaan geven. Op die manier hoopt Yahoo de techniek nog aantrekkelijker te maken. Konfabulator vroeg klanten tot nu toe 20 dollar voor de software. Mensen die de software in mei of later hebben aangeschaft, krijgen hun geld terug.