"Ik denk dat mensen naar Bing gaan omdat ze nieuwsgierig zijn. Er zal even een bezoekpiek zijn, maar daarna gaan mensen terug naar hun oude gewoontes", zo zei ze in een speech op de Bank of America and Merrill Lynch 2009 U.S. Technology Conference.

Op dit moment heeft Google in de Verenigde Staten een marktaandeel van 64 procent, Yahoo 20 procent, en Live Search 8 procent. In de meeste andere landen is Google echter nog veel dominanter. In Nederland ligt het marktaandeel van Google ver boven de 90 procent en kwakkelt Live Search ver achteraan.

Kat en muis

Verder gaf Bartz weer een nieuwe draai aan het kat-en-muis spel tussen Microsoft en Yahoo over een zoekdeal, door de deur voor Redmond weer dicht te gooien. "Yahoo heeft een zeer glanzende toekomst - waarschijnlijk duidelijker en simpeler - zonder de Microsoft-connectie", aldus Bartz. "Vergeet het onderwerp Microsoft, eerlijk gezegd is het niet zo relevant."

Een week geleden tijdens de All Thing Digital-conferentie zette Bartz de deur nog open voor een zoekdeal, als Microsoft " bakkenvol met geld" zou bieden. Ze zei dat gesprekken tussen Yahoo en Microsoft nog niet dood zijn.