De ontmoeting tussen de twee giganten was het eerste gesprek sinds Microsoft 44,6 miljard dollar bood voor de overname van Yahoo, meldt Reuters. Yahoo wees het aanbod eind vorig maand af, omdat het volgens hen veel te laag zou zijn.

Volgens de bronnen van Reuters zou de bespreking tussen de twee bedrijven van informele aard zijn geweest en waren er geen vertegenwoordigers van banken bij aanwezig.

Visie van Microsoft

De ontmoeting zou zijn bedoeld om Microsoft in staat te stellen om aan te tonen wat haar visie is van een combinatie tussen Yahoo en Microsoft. De aanwezigen van Yahoo schijnen weinig te hebben gezegd en vooral te hebben geluisterd naar wat het bedrijf te vertellen had. Of de vergadering daadwerkelijk iets veranderd heeft is nog niet bekend. Zowel de woordvoerder van Yahoo als van Microsoft wil niets loslaten over de ontmoeting.

Wat precies de toekomst zal zijn van Yahoo is op dit moment dan ook erg onduidelijk. Het bedrijf ziet zichzelf niet graag opgaan in concurrent Microsoft, maar onder druk van de aandeelhouders zou het kunnen zijn dat het geen andere keus heeft.

Weinig alternatieven

Yahoo heeft de afgelopen tijd gesprekken gehad met diverse andere partners, waaronder News. Corp. Deze laatste partij gaf deze week echter aan af te zien van een overnamebod, omdat het niet met Microsoft kan en wil concurreren.

Nu News. Corp officieel afziet van een bod op Yahoo, is de enige mogelijkheid voor het bedrijf nog een eventuele samenwerking met Time Warner, waarbij Yahoo zou kunnen worden gecombineerd met AOL, de internettak van het bedrijf.

De gesprekken met Redmond tonen echter aan dat de kans steeds groter wordt dat het bedrijf daadwerkelijk zal worden overgenomen door Microsoft.