Kickstart, dat vanaf vandaag online is, moet Amerikaanse studenten helpen bij hun beginnende carrière, zo meldt TechCrunch. De netwerksite is vergelijkbaar met LinkedIn en carrièresite Doostang, die onlangs 2,5 miljoen dollar heeft opgehaald.

Op Kickstart is onder meer een soort Schoolbank-database beschikbaar, maar de nadruk ligt op het bijeenbrengen van studenten, afgestudeerden en potentiële werkgevers. Om zoveel mogelijk alumni binnen te halen, looft Kickstart 25.000 dollar uit aan de universiteit die voor het eind van dit jaar de meeste klanten levert.

FireEagle

De door Yahoo's bedrijfsonderdeel Brickhouse ontwikkelde dienst FireEagle is van een geheel andere orde dan Kickstart. Het is een platform waarop locatiegegevens van personen kunnen worden ingevoerd, beheerd en uitgewisseld.

Gebruikers kunnen handmatig via applicaties of automatisch via gps-apparaten doorgeven waar zij zich bevinden. Andere diensten zoals Flickr kunnen vervolgens gebruikmaken van de FireEagle-data, bijvoorbeeld om locatie-informatie toe te voegen aan foto's. Ook samenwerking met de Zwitserse geo-communitysite Plazes ligt voor de hand.

Ontwikkelaar Yahoo Brickhouse hoopt het platform nog deze maand te kunnen introduceren, bericht TechCrunch.