De 'gifpil' moest een vijandige overname tegenhouden. De regeling bood werknemers een riante vergoeding wanneer zij na een overname vrijwillig of gedwongen het bedrijf verlieten. Omdat dit forse kosten met zich meebracht, maakte de regeling Yahoo minder aantrekkelijk als overnamekandidaat.

Rechtszaak

Twee aandeelhouders begonnen in juni een rechtszaak tegen Yahoo, waarin zij eisten dat de regeling werd teruggetrokken.

Afgelopen woensdag zwichtte Yahoo voor de druk en paste de regeling aan. De ontslagpremies gelden nu nog slechts voor een selecte groep werknemers. Alleen de werknemers die na een overname hun verantwoordelijkheden of taken aanzienlijk zien afnemen, mogen een beroep doen op de ontslagpremie.

De regeling vervalt nu ook wanneer het bestuur van Yahoo zelf akkoord gaat met een overnamebod. Die mogelijkheid bestond niet in het vorige plan.

Investeerder en aandeelhouder Carl Icahn zag het oude plan bijna in juni van dit jaar bijna het oude plan in werking treden toen hij voorstelde om het complete bestuur van Yahoo te vervangen.

Een woordvoerder van Yahoo zei tegen de New York Times dat de veranderde regeling geen teken is dat een overname aanstaande is. De ontslagregeling geldt niet voor de werknemers die door Yahoo zelf op straat worden gezet. Zoals bij de ontslagronde die Yahoo in oktober aankondigde of bij de grootschalige huishouding in het personeelsbestand in januari van dit jaar.