De aangesloten kranten kunnen door de samenwerking vacatures die in de kranten staan ook plaatsen op Yahoo Hotjobs. Daarnaast helpt Yahoo de kranten met het opzetten van een eigen online sectie voor vacatures.

Yahoo verwacht dat de samenwerking zal leiden tot een sterk lokaal vacaturenetwerk waarmee adverteerders een breder publiek bereiken. Hotjobs is bekend in de Verenigde Staten en biedt gebruikers de mogelijkheid om advertenties over banen zowel streaming, als via rss-feeds en nieuwsbrieven te ontvangen.

De uitgeverijen waarmee Yahoo gaat samenwerken zijn Belo, Cox Newspapers, Hearst, Journal Register, Lee Enterprises, Medianews en The E.W. Scripps. Deze bedrijven verkopen meer dan 170 miljoen kranten in 38 Amerikaanse staten.

Google kondigde onlangs een samenwerking aan met enkele grote kranten, waaronder The New York Times en de Washington Post, waarbij het bedrijf eigenlijk het omgekeerde gaat doen. Google verkoopt advertenties die in de papieren edities van de kranten worden afgedrukt.