De datum voor de jaarlijkse aandeelhouders, waarbij de gehele board of directors opnieuw gekozen wordt, was oorspronkelijk vastgesteld op 3 juli. Deze datum werd vrijwel onmiddellijk vastgesteld na het verlopen van de deadline van Microsoft's overnamebod, zodat de kans op een proxygevecht kon worden geminimaliseerd.

Bij een proxygevecht nomineren aandeelhouders nieuwe leden voor de board of directors. Dit bestuursorgaan beslist over belangrijke zaken zoals overnames. Een proxygevecht kan daarom een beslissing over de overname van Yahoo forceren.

Toch een proxygevecht

Ondanks de krappe deadline voor het nomineren van nieuwe leden voor de board, kondigde miljardair Carl Icahn eerder deze maand toch aan een proxygevecht te beginnen, om zo de overnamegesprekken met Microsoft nieuw leven in te kunnen blazen. Icahn heeft daarvoor een belang opgebouwd van zo'n 3 procent en heeft tien kandidaten voor de board genomineerd, waarover de aandeelhouders binnenkort zullen stemmen.

Uitstel

Yahoo heeft nu besloten om de aandeelhoudersvergadering uit te stellen naar 'eind juli'. Volgens Karsten Weide, analist bij IDC betekent het uitstel van de vergadering waarschijnlijk dat Yahoo de tijd nodig heeft om verder met Microsoft te onderhandelen. Volgens de analist zal Microsoft uiteindelijk toch overgaan tot de aankoop van Yahoo, ook al heeft het bedrijf naar eigen zeggen de interesse verloren en werkt het aan een mogelijke samenwerking met Yahoo.

Bestuurslid vertrekt

Naast het uitstel van de vergadering heeft Yahoo ook aangekondigd dat bestuurslid Edward Kozel zijn functie in de board heeft neergelegd. Volgens een officiële verklaren van Yahoo was zijn vertrek al eerder gepland. Weide speculeert echter dat Kozel vertrok uit onvrede over het besluit om de overname te weigeren.

Het bestuurslid wordt vooralsnog niet vervangen, waardoor de board nu bestaat uit 9 leden.