Yahoo Taiwan was van plan om vanaf 10 augustus 3 procent transactiekosten te gaan berekenen over elk online verkocht product. Hierop kwam zoveel kritiek dat Yahoo heeft besloten om de invoering tijdelijk uit te stellen.

Vorige week demonstreerde nog enkele tientallen Taiwanezen in het centrum van Taipei tegen Yahoo. Yahoo Taiwan is goed voor ongeveer de helft van al het online veilingverkeer in het land.

Yahoo voert de transactiekosten vanaf 1 september in, maar komt de gebruikers enigszins tegemoet. Elke maand wordt over de eerste vijf producten die ze op de veiling aanbieden geen transactiekosten berekend, en kunnen verkopers bepaalde percentages van hun transactiekosten terugkrijgen.

Yahoo neemt een gok met de invoering van de transactiekosten. In het land zijn veel veilingsites die geen kosten berekenen. Vooral na het protest van de Yahoo-gebruikers, is het aantal gratis veilingen in Taiwan snel gegroeid. De teleurgestelde Yahoo-gebruikers hebben anderen opgeroepen om gebruik te maken van de gratis veiling Yapi.