Zaterdag kon iedereen de dienst gebruiken, maar inmiddels is deze weer offline gezet door Yahoo. Enkele screenshots zijn het enige bewijs dat resteert van de korte test die Yahoo zaterdag deed met de speciale zoekmachine voor blogs en rss-feeds.

Het grote voordeel van een dergelijke zoekmachine is dat deze sneller ook actuele berichten indexeert en dus ook gebruikt kan worden om de meest recente berichten op het internet te vinden. De meeste zoekmachines doen er meerdere dagen over om nieuwe pagina's en vooral postings op weblogs te vinden.

Een rss-zoekmachine zou Yahoo een voordeel kunnen opleveren ten opzichte van concurrenten Google en MSN. Van Google, dat juist altijd opvalt door zijn vele testproducten, is momenteel geen initiatief tot ontwikkeling van een rss-zoekmachine bekend. Geruchten dat bestaande rss-diensten als Bloglines, Technorati en Feedster kandidaat zijn om door een van de klassieke zoekmachines overgenomen te worden, zijn tot heden onwaar gebleken.

De Yahoo rss-zoekmachine, die via http://test.rss.search.yahoo.com te bereiken was, verdween even snel als deze online gekomen was. Vermoedelijk was het helemaal niet de bedoeling dat de testsite publiekelijk toegankelijk zou zijn en werd deze snel weggehaald toen binnenkomende zoekopdrachten vanaf internet ontdekt werden.