Vrijdag vergaderde de raad van bestuur van Yahoo over het vijandige bod van Microsoft, en toen is besloten om het bod formeel af te wijzen in een brief die maandag naar Redmond zal worden gestuurd. Dat bericht de Wall Street Journal (betaalde toegang), die zich daarbij baseert op een 'ingewijde bron'.

Minstens 56 miljard

Met het Microsoftbod van 44,6 miljard dollar, oftewel 31 dollar per aandeel, wordt de waarde van Yahoo 'zwaar onderschat', zo meent het bestuur. In het plan zou ook onvoldoende rekening zijn gehouden met de mogelijkheid dat mededingingsautoriteiten de overname obstrueren.

Volgens de bestuurders heeft Microsoft de kwakkelende beurskoers van Yahoo aangegrepen om het bedrijf 'in te pikken'. De raad zou pas serieus willen gaan nadenken over een bod van minimaal 40 dollar per aandeel, oftewel ruim 56 miljard dollar totaal.

Assimilatie

Afgelopen week werd na de openingszet van Redmond snel duidelijk dat het management van Yahoo niet bepaald gelukkig was het overnamebod. Jerry Yang cs hielden zich vooral bezig met het zoeken naar een realistisch alternatief voor de dreigende assimilatie door Microsoft.

Zo zou het bedrijf in gesprek zijn met Google, dat graag de advertenties op de zoeksite van Yahoo wil verzorgen, in ruil voor een ongenoemd miljardenbedrag. Zo'n strategisch partnerschap zou Yahoo uit handen van Microsoft houden, maar kan ook rekenen op gefronste wenkbrauwen van antitrust-waakhonden.