Yahoo-directeur Terry Semel heeft de afgelopen drie tot vier weken de advertentie-inkomsten van de sectoren auto's en financiële diensten zien afnemen. "Ze groeien nog wel, maar niet meer zo snel als we eerder hoopten", aldus Semel.

De afgenomen groei van de advertentie-inkomsten zou het gevolg kunnen zijn van de minder snel groeiende Amerikaanse economie.

Juist de sectoren auto's en financiële diensten zouden economisch gevoelige sectoren zijn. "Maar het is nog te vroeg om te spreken van een teken dat de Amerikaanse economie aan het afkoelen is", nuanceerde Yahoo's financiële topvrouw Susan Decker.

Toch heeft Semel de omzetverwachting van Yahoo voor het derde kwartaal getemperd. Het internetbedrijf verwacht dat de omzet zal uitkomen tussen de 1,12 miljard en 1,23 miljard dollar. De verwachting is dat het nu dichter bij de 1,12 miljard dan bij de 1,23 miljard dollar zal uitkomen.

Het commentaar van Semel betekende weinig goeds voor de aandelen van Yahoo. De prijs van het aandeel Yahoo daalde dinsdag met ruim 11 procent tot 25,75 dollar. Maar ook andere internetbedrijven, die een groot deel van hun inkomsten uit advertenties verkrijgen, leden onder de negatieve boodschap van Semel. Zo sloot ook Google 2,6 procent lager op 403,81 dollar en eindigde het aandeel van Ebay 3,3 procent lager op 25,95 dollar.