De internetportaal telt op dit moment zo'n 12 duizend werknemers. Naar verluidt is er een lijst opgesteld met 1.500 tot 2.500 namen van personen die binnenkort het veld moeten ruimen, meldt The Register.

Terugkeer van Yang

Investeerders sturen al lange tijd aan op ontslagen, maar gehoopt werd dat de terugkeer van Yahoo-oprichter Jerry Yang het tij zou kunnen keren. Yang keerde in juni 2007 terug aan het roer van zijn bedrijf omdat de zowel de aandelenkoers als het marktaandeel van het ooit zo gigantische internetbedrijf snel afnam. Hoewel het niet helemaal duidelijk is of de ontslagen het resultaat zijn van het falen van Yang of juist onderdeel zijn van een nieuwe strategie, zullen mogelijk ten minste 1.500 werknemers hiervan de dupe worden.

Persbericht

Opmerkelijk is dat Yahoo een persbericht heeft uitgestuurd over de geruchten. Daarin wordt uitgelegd dat: "Yahoo van plan is om meer geld te steken in bepaalde onderdelen van de markt en zich minder te richten op onderdelen van de markt die niet onder de prioriteiten van het bedrijf vallen.

Klappen in Europa

Als Yang daadwerkelijk doorgaat met het massa-ontslag, zullen de hardste klappen waarschijnlijk in Europa vallen. De zoekgigant heeft wereldwijd veel concurrentie van Google, maar nergens legt ze het zo af tegen Google als in Europa. De Europese topman van het bedrijf, Toby Coppel, liet in november 2007 al weten slecht presterende onderdelen in het eerste kwartaal van 2008 te willen sluiten of verkopen.