Yammer rolt de komende zomer functionaliteit uit waarmee gebruikers van het zakelijke sociale netwerk Office-documenten kunnen delen. De dienst wordt gekoppeld aan Office Web Apps van Microsoft, zodat Office-bestanden kunnen worden getoond en bewerkt via de Yammer-interface.

Niet alleen SharePoint

Yammer was al gekoppeld aan bijvoorbeeld SharePoint, maar Microsoft is van plan de dienst steviger te integreren in zijn software voor bedrijven. Analisten zien brood in zakelijke sociale netwerken. IDC verwacht dat de uitgaven van bedrijven voor sociale features groeit naar 4,5 miljard dollar per jaar in 2016.

Microsoft houdt het niet bij de koppeling aan de samenwerksoftware SharePoint, maar integreert Yammer met de cloudfunctionaliteit van Office. Het opslagplatform waarmee gebruikers hun documenten met elkaar kunnen delen wordt dan ook SkyDrive, de cloudopslag waar ook Office 365 aan gekoppeld is.

Twitter-alternatief

Microsoft kocht Yammer vorig jaar voor 1,2 miljard dollar. Yammer bestaat sinds 2008 en is bedoeld als zakelijk alternatief voor bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Het netwerk wordt dan ook vrijwel uitsluitend bezocht via het werk door jonge professionals, zo blijkt uit statistieken van Alexa.