Silverlight heeft voor het eerst een plekje gekregen op YouTube, veruit populairste videoplatform op internet. Tot nog toe toonde de site alleen video's in Flash van Adobe.

Het donderdag gelanceerde kanaal is een ingebedde kopie van de videoplayer die CBS al op een eigen site aanbiedt. De videoplayer toont 'pre-roll' advertenties en heeft ook allerlei navigatiemogelijkheden binnen het afspeelscherm. Ook is er een 'boss'-button. Zodra een kijker die indrukt verschijnt er direct een plaatje van een Excel-sheet, zodat de baas denkt dat er hard wordt gewerkt.

Het is overigens niet voor het eerst dat YouTube live streams aanbiedt. In november vorig jaar organiseerde het zelf YouTube Live, een happening vol tv- en popsterren die op de site live te zien was. Dat was wel in Flash.

Silverlight 3

Silverlight timmert flink aan weg in de online videomarkt. Veel tv-zenders wereldwijd gebruiken Microsoft's alternatief voor Adobe's Flash al voor live-video's van sportevenementen als de Olympische Spelen, de Tour de France en Wimbledon.

Donderdag bracht Microsoft de bèta van Silverlight 3 uit. De nieuwe versie maakt onder andere HD-streaming mogelijk. De publieke Omriep koos onlangs voor het webkanaal 'Nederland 4' voor Silverlight. Flash voldeed niet.