Het adres youtube.nl blijkt al enkele maanden na de oprichting van het bedrijf, in februari 2005, te zijn geregistreerd. Het adres stuurt Nederlandse bezoekers nu door naar de speciale Nederlandse versie van de site.

Op die Nederlandstalige Youtube staat een selectie van video's die vanuit Nederland zijn geüpload. Naast de gebruikelijke Amerikaanse site, is er nu ook een speciale Youtube voor bezoekers uit Brazilië, Frankrijk, Ierland, Italië, Japan, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

"Video is universeel en stelt mensen van over de hele wereld in staat om te communiceren en ideeën uit te wisselen", zegt Chad Hurley, medeoprichter en directeur van Youtube. "Youtube wordt nu nog toegankelijker en interessanter voor een wereldwijd publiek. We hopen Youtube in meerdere landen te introduceren in de komende maanden."

Youtube zegt in de aanloop naar introductie van de lokale versies contracten te hebben gesloten met verschillende internationale en lokale contentaanbieders, waaronder in Nederland met de VPRO en NPO. Internationaal zijn er deals gesloten met omroepen als de BBC, France 24, het Spaanse Antena 3 en Cuatro TV, het Portugese RTP.

Ook heeft Youtube contracten gesloten met Europese voetbalclubs zoals Chelsea, AC Milan, Barcelona en Real Madrid, en non-profitorganisaties zoals Greenpeace, Friends of the Earth, de UNHCR en Médecins du Monde.

Afgelopen weekeinde introduceerde Youtube nog een functie om via de mobiele telefoon video's te uploaden. Ook werd de online bewerkingstool Remixer voor gebruikers beschikbaar gemaakt.