Tijdens het feest vroeg videojournaliste Sarah Meyers van de website Pop17.com aan Chen wanneer YouTube van plan was om te beginnen met een live video service. Chen antwoordde dat een dergelijke service dit jaar in de planning lag, maar al veel langer tot de wensen van het team behoort: "We zullen dit jaar een live video service lanceren. Live video is iets dat we altijd hebben willen doen, maar waar we voorheen nooit de mogelijkheden voor hebben gehad, of de middelen om het goed te doen. Dankzij de overname door Google is het nu wel mogelijk."

YouTube geen pionier

De live video service waar Chen over spreekt is de mogelijkheid om beelden op te nemen met een webcam en deze tegelijkertijd online te streamen. Hoewel de verwachtingen hooggespannen zijn wanneer YouTube deze dienst ontplooit, is de firma niet de eerste met een dergelijke service. Yahoo lanceerde met Yahoo Live eerder deze maand al een gelijksoortige videodienst als experiment.

Api's

Naast webcamstreams van computers van gebruikers, biedt Yahoo Live ook application programming interfaces (api's) waarmee ontwikkelaars hun programma's op de dienst kunnen aansluiten. Een bijzondere extra binnen deze service is de mogelijkheid om mensen te bekijken die allemaal dezelfde video aan het bekijken zijn, uiteraard op voorwaarde dat zij aan de dienst deelnemen. Ook Justin.TV, Ustream.TV en Mogulus bieden al een dergelijke dienst aan.