De awards, waarvan begin vorige maand al bekend was wie ze hadden gewonnen, werden in New York voor de elfde keer uitgereikt.

Van de organisatie van de Webby Awards mochten de winnaars maximaal vijf woorden als dank uitspreken. David Bowie, die de Webby Lifetime Achievement Award in ontvangst nam, vond dat erg weinig. "Ik krijg maar vijf woorden? Shit dat zijn er vijf. En weer vier (vier woorden in het Engels, red.). Drie woorden. Twee", sprak Bowie voordat hij van het podium afliep.

Ebay-directeur Meg Whitman had haar speech beter voorbereid. "Bieden kan vanaf 99 cent", was haar toevoeging. Ook Whitman mocht namens de Ebay-gemeenschap een Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen.

De oprichters van Youtube, winnaars van de Webby voor persoon van het jaar, hadden ook genoeg aan vijf woorden. "Youtubers, deze is voor jullie."

Andere treffende uitspraken kwamen onder andere van de mensen van de kindersite Nick.com: "Vrij en verwek meer kinderen", en Yahoo Real Estate: "Het is nergens beter dan thuis."