Delicious wordt onderdeel van het nieuwe bedrijf van Hurley en Chen: AVOS. Dat bedrijf wordt alleen omschreven als "een nieuw internetbedrijf", verder willen de oprichters er alleen over kwijt dat het "de beste ontdekkingsdienst voor informatie op het web" moet worden.

Nederlanders missen de boot

In een bericht op de site laten Chen en Hurley weten door te willen gaan met wat Delicious nu doet. "De visie voor Delicious is het voortzetten van dezelfde geweldige dienst waar gebruikers zo van houden en daarnaast het nog makkelijker en leuker maken om de meest 'smakelijke' content van het web op te slaan, te delen en te ontdekken." Hurley, ceo van AVOS, ziet dan ook een "geweldige kans" om het delen en opslaan van content op het web te versimpelen.

Hoeveel geld er gemoeid is met de deal hebben Yahoo en AVOS niet bekend gemaakt. Wel is nu duidelijk dat het Nederlandse Symbaloo naast de deal grijpt. Begin 2011 zei de oprichter van Symbaloo nog dat hij graag Delicious zou kopen om zijn dienst snel uit te breiden in de VS. "We hebben met verschillende geïntereseerde partijen gesproken die de site wilden overnemen", aldus John Matheny VP Communications en Communities van Yahoo in het persbericht. "En kozen Chad en en Steve om hun passie en unieke visie voor Delicious." Yahoo besloot zelf eind 2010 om Delicious langzaam te laten inslapen.

Migreren voor juli 2011

Het is de bedoeling dat er in de komende maanden nauw met de community wordt samengewerkt om nieuwe functionaliteiten voor de dienst te ontwikkelen. Gebruikers krijgen een mail van Yahoo waarin erop gewezen wordt dat ze toestemming moeten geven om hun bookmarks over te zetten naar AVOS. Dat kan tot juli 2011, daarna worden de accounts van gebruikers die niet akkoord zijn gegaan verwijderd.

Delicious wordt gevestigd in een kantoor in San Mateo, Californië, een paar straten verwijderd van de plek waar YouTube werd opgezet. De sociale bookmarkdienst werd in 2003 opgericht en in 2005 overgenomen door Yahoo.