"In verband met een storing is Mijn ING Zakelijk met gebruikersnaam en wachtwoord momenteel beperkt beschikbaar", meldt ING op zijn site. "Afgelopen weekend vonden er onderhoudswerkzaamheden plaats om verbeteringen door te voeren in Mijn ING Zakelijk met gebruikersnaam en wachtwoord. Deze zijn helaas niet volgens de planning verlopen."

Duur onbekend

De bank weet verder te melden dat er hard wordt gewerkt aan de oplossing van dit inlogprobleem. Het doet zich alleen voor bij klanten die willen inloggen met een combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam. Klanten die gebruik maken van een calculator kunnen volgens de bank gewoon inloggen.

"We vinden het bijzonder vervelend voor onze klanten en bieden onze excuses aan voor het ongemak", aldus ING. De storing begon zondagmiddag "tegen een uur of vier", laat een woordvoerder weten.

Telefonisch bankieren

Hij wijst erop dat klanten "at random" wel en niet kunnen inloggen. Wie haast heeft met zakelijk internetbankieren kan het best telefonisch contact opnemen met de bank: "Dat kan ik wel aanraden, ja." De zegsman durft geen voorspelling te doen over wanneer het probleem verholpen is.