Het bedrijf is partner van Google en heeft verschillende klanten die geïnteresseerd zijn in specifieke toepassingen met de augmented reality-bril van Google. De Google Glass zit momenteel in bèta voor ontwikkelaars en wordt pas eind 2013 of begin 2014 uitgerold naar het grote publiek.

Bouwkundige toepassingen

In de video vertelt medeoprichter Dan McNelis van Dito op de E2-conferentie in Boston over verschillende toepassingen. Zo is een bouwbedrijf geïnteresseerd in een constructiemodel-app dat werkt met een BIM (Building Information Model) en dat met behulp van Google Glass in 3D kan worden geprojecteerd. Een ander idee is bedrading en aansluitingen schematisch weer te geven voor elektriciens.

Het bedrijf is nog in een vroeg stadium van het bouwen van de zakelijke apps. “Uit ervaring met Google weten we dat we geen applicaties willen bouwen die bovenop een API of platform zitten die zich nog evolueert”, aldus McNelis, verwijzend naar het verbod op gezichtsherkenning en pornografische applicaties dat Google eerder deze maand afkondigde.