Spyware Doctor, de antispywaretool van PC Tools, merkt software van Zango aan als 'gevaarlijk' en probeert het vervolgens te verwijderen. Door middel van een rechtszaak wilde Zango een andere classificering afdwingen en ervoor zorgen dat in de toekomst de spyware niet meer verwijderd zou worden.

In de aanklacht stelde Zango dat PC Tools misleidend is en oneerlijk. De rechter stelt op zijn beurt dat Zango dat helemaal niet hard kan maken en er geen basis is voor die klachten aangezien gebruikers zelf bewust Spyware Doctor downloaden en installeren om van spyware af te komen. "De classificering door PC Tools is niet onredelijk, zeker wanneer er gekeken wordt naar het verleden van Zango en naar de classificering van andere antispywaremakers", aldus de rechter.

Zango probeert al tijden zijn imago van spywaremaker van zich af te schudden. Eerst doopte het zijn naam om van 180solutions naar Zango, vervolgens kocht het enkele rechtszaken af. Desondanks komt Zango geregeld in het nieuws rond nieuwe ad- en spywarezaken. Zo werd vorig jaar zomer bekend dat het bedrijf profielen op Myspace aanmaakte om zo adware te kunnen verspreiden.

"Zango kan beter actie ondernemen om zijn naam te zuiveren in plaats van classificaties proberen te manipuleren via juridische wegen", zegt PC Tools-directeur Simon Clausen.