In de brief biedt ZDNet excuses aan voor het gebruik van de zoekmachine om informatie te achterhalen. "We werkten met de valse indruk dat de zoekmachine er is om ons te helpen publieke data te doorzoeken", aldus de verklaring. "We bieden onvoorwaardelijk onze excuses aan en zullen actief met Google meewerken om de perceptie dat het publiek heeft over de rol van Google te veranderen. Dit zodra Google in staat is ons mee te delen wat die rol dan is." ZDNet is een onderdeel van CNet.

De redactie biedt op voorhand zijn excuses aan richting zijn lezers, omdat commentaar van Google zelf voor een jaar niet meer te lezen zal zijn. "We kunnen onze lezers alleen maar stimuleren zelf te bedenken wat er binnen het bedrijf afspeelt, zolang zij hierbij maar geen zoekmachine gebruiken. Het is fout. Doe het niet, want Google zegt dat het fout is."

De felle, sarcastische reactie is het gevolg van een boycot van CNet door Google tot juli 2006. Journalist Elinor Mills heeft een artikel geschreven waarin wordt aangetoond hoe makkelijk het is om met Google persoonlijke informatie te achterhalen. Als voorbeeld gebruikt de journalist de bestuursvoorzitter van Google, Eric Schmidt. De gevonden persoonlijke informatie ging onder andere over de waarde van zijn aandelenpakket en zijn woonplaats.