Anymobile, een internetmarktplaats voor tweedehands mobieltjes, kreeg van de jury de Starters Award en Zoover.nl, een site met vakantiebeoordelingen, ontving de innovatieprijs.

Bij de kleine webwinkels ging de algemene prijs naar gereedschapshop Toolsxl. Andere publieksprijzen waren er onder meer voor 123inkt.nl, Conrad en Wehkamp en Luisterrijk.

De Thuiswinkel Awards worden georganiseerd door branchevereniging Thuiswinkel.org. Het publiek kon stemmen op 54 genomineerden in 18 categorieën. Er werden honderdduizenden stemmen uitgebracht.

Half miljoen webwinkelgidsen

Ilse Media lanceerde tijdens de gala-avond van de Thuiswinkel Awards in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee een papieren gids voor webwinkels. Van de 'Onlineshopgids' worden een half miljoen stuks verspreid.

De gids, gemaakt door Ilse Media's Overzicht.nl, bevat een overzicht van de meest bezochte Nederlandse webwinkels. De gids is vanaf 9 april te koop in de AKO-winkels, maakte Ilse Media bekend. Ook krijgen abonnees van de bladen Libelle, Marie Claire, Cosmopolitan, Beau Monde en VT Wonen de webwinkelgids gratis meegestuurd.

De gids is 200 pagina's dik en er staan negenhonderd URL's van webwinkels in. Volgens directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org is de gids vooral gericht op vrouwen die 'nog niet zo snel hun weg naar de goede winkels op het net vinden'.