Er lijkt een waar feministisch gevecht plaats te vinden over vrouwelijke ontwikkelaars in Silicon Valley. Volgens een bron van Wall Street Journal-blog All Things D besloot de dame in kwestie na twee aanbiedingen toch te blijven bij werkgever Google, nadat ze al had gezegd te vertrekken naar Facebook. "Blijkbaar zat ze niet in een leidende rol bij Google, maar dat ze zo gewild was kwam door het feit dat ze een vrouwelijke engineer is", aldus All Things D. Ze besloot te blijven na een bod van 6 miljoen dollar in aandelen.

Google heeft moeite talent binnen boord te houden. Googelaars hebben bijvoorbeeld de optie om het bedrijf te verlaten en een startup te beginnen. Met de kans later weer te worden overgenomen door Google, wat 50 miljoen dollar kan opleveren, zoals bijvoorbeeld bij Aardvark gebeurde.

Eerdere megabonus

De zoekgigant heeft het sowieso vrij moeilijk met het vinden van personeel. Volgens persbureau Reuters zijn er op dit moment 2076 openstaande vacatures op een totaal van 23,300 werknemers. Dat zijn er meer dan de meer dan 1700 man sterke werkkracht die bij Facebook aan de slag is. Toch levert Google de laatste tijd een slag met het immer uitdijende sociale netwerk. Eerder al kreeg een belangrijke technische manager 3,5 miljoen dollar om niet over te stappen naar Facebook.

Google heeft inmiddels al zijn werknemers wereldwijd een salarisverhoging van 10 procent beloofd. Ook dit is om het personeel tevreden te houden. Dat lijkt echter een druppel op de gloeiende plaat, afgezet tegen de aantrekkingskracht van Facebook en andere techbedrijven als LinkedIn, Twitter en het startupcircuit.