Dat heeft een rechtbank in Parijs bepaald, zo meldt BBC News. Virgin France had het nummer 'Hung Up' gedownload om aan te bieden via zijn site. Hiermee trotseerde Virgin het exclusieve contract dat de platenmaatschappij van Madonna had gesloten met France Telecom en Orange.

France Telecom had Warner Music France 500.000 euro betaald om 'Hung Up' gedurende één week in oktober exclusief te kunnen verkopen aan internetgebruikers en mensen met een mobiele telefoon.

France Telecom spreekt van 'een verbazingwekkend geval van piraterij door een gerespecteerd bedrijf'. "Virgin heeft op een surrealistische manier gehandeld door het nummer te downloaden, de beveiliging te kraken en het nummer vervolgens te verkopen", aldus Herve Payan van France Telecom tegenover de International Herald Tribune.

Virgin verdedigt het ondermijnen van de exclusieve deal door te wijzen op het belang van de consument. Door dergelijke exclusieve afspraken zouden muziekliefhebbers te weinig keuze hebben.

De Franse rechtbank was niet onder de indruk van deze verdediging. Virgin France moet nu aan zowel France Telecom als aan Orange 250.000 euro betalen, zo heeft de rechtbank bepaald. Warner ontvangt 100.000 euro van Virgin.