Microsoft slijt zijn Internet Explorer-browser nu ook aan de hand van een coming of age-story van een geanimeerde jongedame. Inori Aizawa blijkt verbijsterend genoeg geen grap, maar een Aziatische marketingcampagne. En een superheld ook! Ze draait haar handen niet om voor het uitschakelen van malware-achtige robots. God, wat is ze snel en.… veilig?

De tenen gaan pas echt gekromd wanneer je haar speciaal opgerichte Facebook-pagina bezoekt. In haar biografie valt te lezen hoe ze zich als onhandig, traag en lelijk eendje heeft ontwikkeld tot zelfbewuste, volwassen jongedame. “Waarom leer je me niet een beetje kennen?”, leest de dubieuze klikteaser voor het downloaden van Internet Explorer.

Inori Aizawa is een typische Aziatische computeranimatie, mateloos populair in dat werelddeel. Het karakter blijkt in opdracht van Microsoft Singapore geproduceerd te zijn door animiatiestudio CACANi. Dit weekend verschijnt een volledige film over de IE-personificatie tijdens het Anime Festival Asia in Singapore. Wij moeten het - hoe spijtig ook - voorlopig doen met de onderstaande beelden...

Waarschuwing. Deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

PS Bezoek de webpagina van Inori wel met Internet Explorer, anders mocht ze nog wel eens gaan huilen...