ISS adviseert bedrijven om het bekijken van online video te beperken of af te schermen. Volgens Jos Nijsen, directeur Benelux van ISS, kan het kijken naar online video-on-demand voor veel problemen zorgen.

"Natuurlijk wil iedereen de wedstrijden van Oranje zien, maar als alle werknemers dat tegelijk via het web doen, kan dat tot veel bandbreedteproblemen leiden", aldus Nijsen. Volgens hem kunnen andere processen en applicaties hierdoor verstoord raken. Nijsen zegt dat beveiligingsbeleid daarom noodzakelijk is, om het toegestane surfgedrag vast te leggen. Als alternatief stelt Nijsen voor om een televisie op de werkvloer te zetten tijdens wk-wedstrijden.

ISS constateert dat cybercriminelen steeds vaker misbruik maken van de populariteit van sportevenementen op internet. In diverse software en plugins om realtime voetbalstanden van het WK bij te houden, trof het beveiligingsbedrijf al spyware aan. Ook e-mails met Trojaanse paarden en phishingmailtjes zag het bedrijf de laatste tijd voorbij komen.

Volgens ISS is het aantal sportgerelateerde websites het afgelopen jaar wereldwijd met 17,1 procent gestegen. De VS host 52 procent van de sportwebsites, Duitsland is mede dankzij het WK Voetbal tweede met 8,9 procent van de wereldwijde sportsites. Nederland host zo'n 2,2 procent van de mondiale websites over sportevenementen.