Daarnaast meldt Ziggo dat per week 300.000 mensen actief gebruik maken van de Ziggo WifiSpots, waarvan er 1,1 miljoen stuks actief zijn in Nederland. Die hotspots zijn in feite de opengestelde routers van klanten van Ziggo, die hun internetverbinding toegankelijk hebben gemaakt voor anderen. Die anderen moeten overigens ook klant zijn bij Ziggo.

"We zijn ons ervan bewust dat deze strategie om onze klanten altijd en overal toegang te geven tot hun eigen persoonlijke content, een uitdaging is, maar ik ben ervan overtuigd dat Ziggo in de juiste positie is om die doelen te bereiken", zegt de nieuwe algemeen directeur René Obermann.

Gesprekken over overname door UPC gaan door

Obermann zegt verder dat de gesprekken met UPC-moeder Liberty Global nog steeds gaande zijn. Onderwerp van gesprek is zoals bekend de mogelijke overname van Ziggo door Liberty Global. Verder gaat Ziggo niet op die gesprekken in.

Meer cijfers: het aantal internetabonnees is in het laatste kwartaal gestegen met 32.000 gestegen naar 1,91 miljoen, de omzet was over heel 2013 1,56 miljard euro. De winst kwam uit op 347,3 miljoen euro. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het jaar ervoor (192,8 miljoen euro).