Klanten van Ziggo klagen er sinds enige weken over dat ze geen opvragingen meer kunnen doen in het Handelsregister op de site van de Kamer van Koophandel. Zowel bij de Kamer als bij Ziggo komen klachten binnen. Het lijkt te maken te hebben met nieuwe routers of nieuwe routerinstellingen die door Ziggo geleverd zijn aan zakelijke klanten. Ziggo spreekt van “een stuk of 5" klanten, maar bij de Kamer van Koophandel zijn al meer klachten binnen gekomen.

Het is nog niet geheel duidelijk wat nu het probleem precies is, zegt woordvoerder Gradus Vos van Ziggo. De kabelexploitant geeft klagende abonnees onder meer het advies om enkele instellingen van de routers te veranderen, onder meer betreffende de wifi-verbinding, maar Vos zegt dat dat niet het probleem zelf kan zijn. Hij zegt dat er op dit moment een work-around wordt gehanteerd, “maar daarmee is de oorzaak van dit probleempje natuurlijk niet opgelost."

Zoekopdracht zet boel op tilt

Het probleem doet zich pas voor op het moment dat Ziggo-klanten een zoekopdracht doen op de site van de Kamer van Koophandel en dan specifiek direct in het Handelsregister, zegt Mireille Muller van de Kamer van Koophandel. Op het moment dat de zoekopdracht wordt gedaan, wordt er een foutmelding gegeven en de mededeling dat de klant offline is.

De medewerkers van het servicecenter verwijzen klagende klanten verder naar Ziggo. Woordvoerder Vos van Ziggo zegt dat de fout “niet door ons is te reproduceren" en zegt dat medewerkers van de kabelexploitant nog zoeken naar de oorzaak.