Ziggo zal de opbrengsten naar eigen zeggen gebruiken "om de uitstaande schuld van Ziggo's mezzanine-kredietfaciliteit af te lossen, inclusief de schuld van dochterondernemingen". Het kabelbedrijf is in handen van investeringsmaatschappijen Warburg Pincus en Cinven die winstmaximalisatie ook kunnen halen uit deze vorm van 'efficiënter lenen'.

De eigenaars van Ziggo gingen de vorige lening aan in september 2006, toen nog als Casema, schrijft persbureau Bloomberg. Ziggo is in 2008 ontstaan uit een fusie van kabelaars Casema, @Home en Multikabel. De nu nieuw uitgegeven obligaties hebben een looptijd tot 2018, hoewel obligatiehouders na vier jaar de optie hebben om terugbetaling te eisen.

Fusie met UPC?

Onlangs hebben kabelaars Ziggo en UPC gezamenlijk geboden op een kavel in het 2,6 GHz-spectrum in de veiling voor mobiel breedband. Dat is de eerste stap naar een volledige fusie, voorspelt telecomanalist Hendrik Rood van onderzoeks- en adviesbureau Stratix. "UPC en Ziggo willen het duopolie [met KPN, red.] definitief maken." Met het ontstaan van zo'n geïntegreerde vast-mobiele markt zal er dan namelijk geen sprake meer zijn van een klassieke kabelmarkt en kunnen UPC en Ziggo "een fusie afkaarten bij de NMa", verwacht de telecomanalist.

Ziggo heeft 2009 afgesloten met 1,45 miljoen breedbandabonnees, 74.000 meer dan een jaar eerder. Ook is het aantal digitale televisie-abonnementen gegroeid; met ruim 400.000.