Dat Ziggo plannen had om naar de beurs te gaan was al eerder bekend, net als overigens de belangstelling van Liberty Global om het bedrijf over te nemen. Liberty Global is tevens eigenaar van concurrerende kabelaar UPC. Ondanks die belangstelling willen de huidige aandeelhouders van Ziggo, de investeringsmaatschappijen Cinven en Warburg Pincus, de voorbereidingen van de beursgang niet stoppen.

Deel schuld omgezet in aandelen

De schuld aan de aandeelhouders van bijna 2,3 miljard euro wordt bij de beursgang omgezet naar aandelen. Ziggo meldt niet hoeveel van het totale aandelenpakket zal worden aangeboden aan de markt. Het bedrijf zegt dat meer details over de beursgang later bekend worden gemaakt.

Ziggo heeft bij zijn aankondiging tevens wat cijfers vrijgegeven over de boekjaren 2010 en 2011. De omzet steeg in een jaar met 7,4 procent naar 1,478 miljard euro. De brutowinst (voor belastingen, rente en afschrijvingen) was 834,6 miljoen euro.

Tv-abonnees haken af

Ziggo zag het aantal tv-abonnees tussen 2010 en 2011 afnemen met 3 procent naar 3,017 miljoen. Het aantal telefoonabonnees nam daarentegen toe met 15,7 procent naar 1,349 miljoen. Zo'n 1,685 miljoen abonnees nemen via Ziggo internet via de kabel af. Ziggo verdient gemiddeld 37,34 euro per maand aan een klant. Dat is 10 procent meer dan in het jaar ervoor.

Ziggo zegt druk bezig te zijn met nieuwe diensten, zoals TV Everywhere, waarbij diensten via de tv, computer, tablets en smartphones worden aangeboden. Ook ziet Ziggo nog volop kansen in de zakelijke markt voor breedband internet- en telefoondiensten.