Ziggo noemt de huidige snelheidsverhogingen slechts 'een tussenstap'. Vanaf begin december start de verhoging van de abonnementen. De operatie, waarbij in totaal 1,4 miljoen modems op afstand zullen worden gereset, neemt twee weken in beslag. Internetters die zelf hun modem resetten, merkten recent al dat ze hogere snelheden hadden gekregen.

Zes abonnementen

Het goedkoopste internetabonnement Internet Z1 gaat van een downloadsnelheid van 1,6 mbps naar 2 mbps, Z2 gaat van 4 naar 5 mbps, Z3 van 12 naar 15 mbps en Z3i gaat van 20 naar 30 mbps. Alles-in-1 Basis gaat van 0,8 naar 1 mpbs, Alles-in-1 Plus gaat van 8 naar 10 mbps en Alles-in-1 Extra gaat van 16 naar 20 mbps.

De prijzen van alle abonnementen blijven ongewijzigd. Dat geldt ook voor de meeste uploadsnelheden. Klanten met een Z3i-abonnement kunnen wel sneller uploaden, van 2 naar 3 mpbs.

EuroDocsis 3.0

Volgens Ziggo volgen in 2009 nog hogere snelheden. Dan maakt het kabelbedrijf de stap richting de nieuwe techniek EuroDocsis 3.0, vertelt woordvoerder Gradus Vos. "Maar daar heb je een ander modem voor nodig. Ons netwerk is er al wel voor geschikt. Maar er zijn te weinig EuroDocsis-modems en we wachten ook nog op meer modellen die geschikt zijn voor zowel internet als telefonie."

UPC kwam in september al met een abonnement dat EuroDocsis 3.0 benut, Fiber Power Internet, met een maximale downloadsnelheid van 120 mbps.