Ziggo is het afgelopen jaar geëindigd met 1,45 miljoen breedbandabonnees, 74.000 meer dan een jaar eerder. Ook is het aantal digitale televisie-abonnementen gegroeid; met ruim 400.000.

Ceo Bernard Dijkhuizen schrijft (pdf) in een toelichting op de jaarcijfers dat Ziggo op breedbandgebied een “duidelijk leidende positie” heeft. “De snelheden die beschikbaar zijn door ons geavanceerde netwerk overtreffen alle DSL- en glasvezelabonnementen”, stelt hij onomwonden.

1 Gbps op de kabel?

Ziggo is in 2010 van plan om de op dit moment hoogste behaalde downloadsnelheid (120 Mbps) op meer plekken in het land aan te bieden. De kabel kan in de toekomst zelfs wel snelheden van 400 Mbps “en mogelijk zelfs 1 Gbps” halen, aldus Ziggo.

Concurrenten KPN en XS4ALL, die internet via DSL aanbieden, kunnen op dit moment niet tippen aan de topsnelheden van kabelbedrijven Ziggo en UPC. Wel zijn de twee DSL-aanbieders druk bezig om de downloadsnelheden voor hun klanten te verdubbelen. Dat gebeurt in de loop van dit voorjaar, hebben ze onlangs bekendgemaakt.