De luchtvaartmaatschappij is van plan om plaatsen voor de eerste vlucht met de A380 van Airbus te gaan verkopen via de veilingsite in Singapore. De opbrengst zal gaan naar drie goede doelen, zo heeft het bedrijf beloofd.

Het A380-toestel is onlangs in gebruik genomen als grootste commerciële vliegtuig. Het biedt plaats aan 555 passagiers. Singapore Airlines is de eerste maatschappij die met het toestel gaat vliegen met maximaal 480 passagiers. De eerste vlucht van het nieuwe toestel vindt in oktober plaats en heeft als bestemming Sydney.

"Mensen worden uitgenodigd om te bieden voor zitplaatsen op deze historische vlucht", aldus de vliegmaatschappij. "Kopers kunnen er zeker van zijn dat de hele opbrengst wordt geschonken aan goede doelen." Oliemaatschappij Exxon Mobile Aviation doneert de brandstof voor de eerste vlucht.

Een ticket voor een normale vlucht van Singapore naar Sydney kost nu ongeveer 900 Singapore dollars (ruim 430 euro). Wanneer de veiling van de zitplaatsen van start gaat, wil de vliegmaatschappij nog niet zeggen.