Het exporteren van je verzamelde RSS-feeds is mogelijk via de instellingen van Google Reader. In de video legt onze verslaggever Nick Barber uit hoe dit mogelijk is via het downloaden van een XML-bestand. Gebruikers kunnen dit 'subscriptions'-bestand bij de vele alternatieve RSS-lezers vervolgens weer importeren.

Google Reader-gebruikers trekken massaal weg nadat donderdag bekend werd dat Google stopt met zijn RSS-dienst. Google geeft gebruikers 3 maanden de tijd voor gemakkelijke overgang, zo liet het bedrijf weten aan Webwereld. Daarvoor is het programma Takeout opgezet.

Even uitstellen?

Het kan soms verstandig zijn om de migratie nog even uit te stellen. Bij het importeren van sommige RSS-readers, zoals The Old Reader, zijn er momenteel een kleine 46000 wachtenden voor je. Overigens is het niet bij alle alternatieven nodig om de migratie uit te voeren.

De populaire RSS-dienst Feedly, dat afgelopen weekend meteen een half miljoen nieuwe gebruikers kon bijschrijven, maakt inloggen met je Google-account mogelijk. Daarbij zijn eveneens oude Google-Reader-abonnementen mee te nemen.