De video toont een konijn dat in een tuin met een bal speelt. Het filmpje is een zogeheten 'easter egg': een geintje van de programmeurs van de site. Alleen mensen die weten dat ze moeten zoeken op 'konijn', komen de video tegen.

Navraag bij Funda leert dat het konijn in het filmpje van een makelaar is. De makelaar had ooit een strandbal gekregen van Funda en deze aan zijn konijn gegeven. Met zijn camera legde de makelaar de verrichtingen van het konijn vast. De beelden stuurde hij naar Funda, waar een ontwikkelaar de beelden stiekem online zette.

Aanvankelijk was ook bij Funda zelf slechts een select gezelschap op de hoogte van het filmpje op de site. "Ik ben er zelf bij toeval, na een hoop bier, achtergekomen", vertelt marketing manager Jeroen Wilhelm.

Inmiddels begint de 'konijn'-video ook buiten Funda steeds bekender te worden. "De laatste weken komen er steeds meer vragen over", zegt Wilhelm. Voor zover hij weet, is de 'konijn'-zoekopdracht de enige easter egg op Funda. "Maar ik nodig iedereen uit om andere zoekwoorden uit te proberen."