Dat blijkt uit een bericht op het weblog van Ilse Media-directeur Paul Molenaar ter ere van de tiende verjaardag van de zoekmachine. "Het marktaandeel mag in die tijd zijn afgenomen, de bekendheid nauwelijks. Daarom hebben we besloten in 2006 weer een grote investering in Ilse.nl te doen."

Over een paar weken wordt bekendgemaakt wat de plannen zijn met de zoekmachine. "We hebben een aantal partijen gesproken over samenwerkingsvormen op het gebied van zoektechnologie, en voor ons is het duidelijk welke koers we gaan varen", aldus Molenaar. "Wel is duidelijk dat Ilse zich helemaal zal toeleggen op een eigen zoekdomein."

"De zoekdienst wordt er één die zich richt op de Nederlander, een zoekdienst waar de Nederlandse maatschappij en cultuur in is verankerd en deze uitstraalt", aldus Nils Rooijmans van Ilse.

Ilse Media is druk bezig zijn producten en diensten te vernieuwen. Eerder deze week werd al bekend dat Ilse met zijn weblogdienst Web-log.nl overstapt op het blogsysteem Typepad van SixApart.