Met de technologie van True Knowledge uit Cambridge in het Verenigd Koninkrijk kunnen eenvoudig gestelde zoekvragen worden beantwoord, ook als opgegeven termen niet in de resultaten voorkomen. Daarmee onderscheidt de True Knowledge-applicatie zich van gewone zoekmachines, aldus TechCrunch.

Jennifer Lopez

Als voorbeeld van een zoekopdracht die alleen True Knowledge kan beantwoorden en Google bijvoorbeeld niet, noemt het bedrijf de vraag of popster Jennifer Lopez 'single' is. Terwijl gewone zoekmachines een lange lijst met singles en andere feiten produceren, geeft True Knowledge simpelweg 'nee' als antwoord. Daarbij wordt voor de zekerheid vermeld of de vraag zo goed geïnterpreteerd is. Bovendien volgt ook een lijst met gewone zoekresultaten.

Op het eerste gezicht lijkt True Knowledge hiermee op het langverwachte Powerset, dat zich eveneens in 'natural language search' heeft gespecialiseerd, maar nog geen betaversie gereed heeft. True Knowledge houdt zich echter alleen bezig met het omzetten van de zoekvraag, terwijl Powerset zelf ook webpagina's indexeert.

Kapitaal

De zoekmachine van True Knowledge haalt de informatie uit databanken, zoals het CIA Factbook. Daarmee is deze beter vergelijkbaar met Freebase, een startup die reeds geordende datasets verzamelt.

True Knowledge heeft ruim 860.000 euro aan kapitaal opgehaald bij Octopus Ventures. Opmerkelijk genoeg is de oprichter van het bedrijf, William Tunstall-Pedoe, een goede vriend en studiegenoot van Powerset-oprichter Barney Pell. Deze laatste omschreef de True Knowledge als " cool stuff".