NetCreations – een New Yorks bedrijf dat gespecialiseerd is in Internet marketing en e-mail lijsten – heeft een nieuwe zoekdienst: Sprockets and Cogs. Deze robot speurt sites af naar technische informatie die van belang is voor Web-ontwikkelaars en programmeurs. Sprockets and Cogs (tandwiel) kun je laten zoeken naar bijvoorbeeld dhtml, perl of java. De zoekmachine werkt met PinPoint, de al eerder door NetCreations ontwikkelde technologie om sites te indexeren.

Hoewel Novell en Microsoft officieel op goede voet met elkaar staan, lijkt de praktijk anders uit te wijzen. Novell heeft zijn nieuwe versie 2.0 klaar van zijn Novell Directory Services for NT. Dit product heeft niets anders tot doel Windows NT servers er laten uitzien als Novells eigen NetWare server. Eerder nam Microsoft een gelijke stap: NetWare gebruikers het NT-gevoel geven. Novell houdt evenwel vol dat het nauw met Microsoft heeft samengewerkt om NDS zo goed mogelijk met NT 4.0 te laten samenwerken.

General Instrument en Sony maken set-top box

General Instrument Corp. gaat software van Sony betrekken om samen met dit bedrijf set-top boxen te fabriceren. Hiermee is het mogelijk om via de televisie Internet pagina's te raadplegen. Sony probeert al een tijdje stevige voet aan de grond te krijgen bij dit soort technologie. Met zijn iLink-interface kan op hoge snelheid audio- en videodata tussen bijvoorbeeld camrecorder, DVD en set-top box plaatsvinden. General zal deze zogenaamde IEEE 1394 interface promoten. De samen te ontwikkelen set-top box zal draaien op een 175 MHz processor.

ORBS (Open Relay Blocking System) was tot voor kort een site waar mensen die niet gediend zijn van ongewenste e-mail terecht konden. Hierop werd een lijst van bekende spammers aangelegd die Internet Service Providers vervolgens konden gebruiken om automatisch spam te blokkeren. Deze week echter is de ORBS uit de lucht gehaald door het Canadese BCTel omdat de site een te grote belasting voor de servers zou betekenen. De anti-spammers hoeven niet te wanhopen, want sinds oprichter Hodgson de publiciteit via nieuwsgroepen heeft gezocht, heeft hij al tientallen aanbiedingen gehad om zijn half jaar oude dienst ergens anders onder te brengen.