De onderzoeksresultaten tonen ook dat Microsoft, dat zegt de resultaten niet te censureren, grotendeels dezelfde websites vindt als Google, dat toegeeft de gevonden websites te filteren. The Register meldt dat het zoeken op een woord dat op onvrede met de Chinese regering duidt, bij Google leidt tot 83 procent resultaten die pro-regering zijn.

Bij de Chinese zoekmachine van MSN is 78 procent van de resultaten een website die de regering ondersteunt. Dezelfde zoekopdracht leidt op de internationale zoekpagina van Google slechts tot 28 procent resultaten die de Chinese regering steunen.

Yahoo.cn geeft bijna uitsluitend zoekresultaten die positief zijn over het regeringsbeleid. Revolutionaire zoektermen leiden tot suggesties waarvan 97 procent pro-Peking is. The Register meldt dat de termen 'Tibet onafhankelijkheid' en '6-4' er bij de Chinese Yahoo zelfs toe leiden dat de tegendraadse zoeker een uur lang de toegang tot de site ontzegd wordt. De datum 4 juni refereert aan de opstand op het Tiananmen-plein.

Andere opstandige zoektermen die gebruikt werden, waren 'Falungong', 'Democratie', 'mensenrechten' en 'persvrijheid'. De volledig testresultaten zijn te vinden op de website van Reporters without Borders, die streeft naar wereldwijde persvrijheid.