Mark Zuckerberg is het derde tech-kopstuk dat in was gegoten wordt. De 29-jarige oprichter en nog altijd CEO van sociaal netwerk Facebook wordt toegevoegd aan het rijtje Dalai Lama, Martin Luther King, Barack Obama, Johnny Depp en Leonardo DiCaprio in de Madame Tussauds van San Francisco. Het wassenbeeldenmuseum was al voorzien van een Steve Jobs en Bill Gates.

800 uur werk

Dat mag best een eer genoemd worden. Elk wassen beeld kost zeker 800 uur aan meten, gieten, beeldhouwen en schilderen. Madame Tussauds staat bekend om zijn gedetailleerde nabootsing. Zuckerberg zien we nonchalant in kleermakerszit werkend op een (Apple?)laptop. Hij draagt geen schoenen.

Maar waarom Zuck in Tussauds? "Deze mensen hebben de wereld veranderd en creëerden technologie dat het tempo van communiceren heeft veranderd. De manier waarop we communiceren, de wereld zien, producten kopen, zaken doen, creëren en nieuws berichten, is door hen veranderd", vertelt marketingmanager Lauren Fahrer van het museum aan CNet-blog Crave. "Onze tech goeroes zijn de rocksterren van de Bay Area; entertainers zitten daar vlak achter."

(Foto via Madame Tussauds)