Facebook ceo Zuckerberg was dinsdagmiddag in Boston en bracht daar een bezoek aan Harvard en MIT. Bij MIT nam hij kort de tijd om een paar vragen te beantwoorden.

Valley geen vereiste

Hij zei dat het niet noodzakelijk is voor startups om zich te vestigen in Silicon Valley, het kloppende hart van de tech scene vlakbij San Francisco. "In Silicon Valley bestaat het gevoel dat je daar moet zijn, omdat alle engineers daar zijn", zei Zuckerberg. "En ik weet gewoon niet of dat waar is. Er worden overal veel goede bedrijven gestart." Een goede startup kan wat hem betreft overal ter wereld gestart worden.

Zelf vertrok Zuckerberg wel naar Silicon Valley om Facebook uit te bouwen. Hij bedacht het sociale netwerk tijdens zijn studententijd in Boston waar hij studeerde aan de Harvard universiteit. Hij vertrok omdat hij op zoek was naar mensen die ervaring hadden met het opbouwen van bedrijven.

Nieuw personeel

Zuckerberg bezocht Harvard en MIT om nieuw personeel te werven en sprak met studenten achter gesloten deuren. Als onderdeel van zijn tour langs de oostkust van de VS bezoekt hij deze week ook nog de Carnegie Mellon universiteit in Pittsburgh.