Noelle is een levensechte robot die, als de studenten een bevalling oefenen, zwanger is van een robotbaby. De universiteit heeft de robot aangeschaft omdat het geboortecijfer in Zuid-Korea dusdanig laag is, dat er voor de studenten steeds minder mogelijkheid is om bij echte zwangerschappen aanwezig te zijn.

"Met deze simulator kunnen we gewone standaard bevallingen simuleren. Daarnaast is het ook mogelijk om bevallingen met bijvoorbeeld stuitligging of keizersnedes na te bootsen", vertelt Jung Eui van de Kyunghee Universiteit aan Reuters. Volgens Jung Eui kunnen studenten op een zeer realistische manier kennis maken met bevallingen.

De robotbaby zelf is uitgerust met diverse lampjes die de gezondheid van de pasgeboren robot aanduiden. Als er blauwe lampjes beginnen te branden heeft de baby problemen, zijn de lampjes roze, dan heeft Noelle een gezond kind gekregen.

Zuid-Korea heeft zo'n 48 miljoen inwoners en een van de laagste geboortecijfers ter wereld, gemiddeld 1,08 kinderen per vrouw.