In navolging op de aankondiging van vorige week donderdag, waarbij Zuka.nl aangaf een bod te willen doen op Funda.nl, komt de huizensite vandaag met een bod van € 20 miljoen voor Funda.nl.

Zuka heeft het proces van bekendmaking versneld nadat er in de pers werd gesuggereerd dat het om een publiciteitstunt zou gaan. Zo laat Zuka directeur Ron van Veldhoven weten.

Zuka.nl wil na de eventuele overname graag samenwerken met de NVM maar ook met alle andere makelaarsverenigingen van Nederland. Uiteindelijke doelstelling is om marktleider te worden om zodoende een (inter)actief product te lanceren dat nog nergens is vertoond, zo meldt het bedrijf.

De belofte om, samen met het bod, ook te onthullen welke investeerders Zuka steunen in het bod, kan directeur Van Veldhove niet gestand doen. "We wilden nu in eerste instantie met een concreet bod laten zien dat het ons menens is. Binnen twee weken maken we bekend welke financiële partijen meedoen. Het gaat om twee investeerders, maar Zuka financiert een groot gedeelte van het bod zelf", aldus Van Veldhoven.

Funda.nl is vanmorgen geïnformeerd over de hoogte van het bod. Een woordvoerder bevestigt het ontvangen van het 'voorstel tot overname' van Vero Sales BV, het bedrijf achter Zuka.nl, maar wil niet inhoudelijk reageren. "In de loop van de volgende week zal een formele reactie volgen", aldus de woordvoerder van Funda.

Een financieel analist voor commentaar op het opmerkelijke bod was nog niet bereikbaar.